Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΒΑΣΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Λ.Α.)

  Ο άστατος καιρός που επικράτησε στην περιοχή της Ριτσώνας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του τελευταίου Αγώνα Ανάβασης της χρονιάς. Πολλές έξοδοι από το δρόμο –ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς– οδήγησαν σε αναγκαστικές διακοπές, για να καθαριστεί το οδόστρωμα και να μεταφερθούν τα αυτοκίνητα στα πιτς, με αποτέλεσμα το πρώτο σκέλος του αγώνα να διαρκέσει σχεδόν 5 ώρες! Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη σε συνδυασμό με τη μεσημεριανή μπόρα που ξέσπασε στο βουνό της Ριτσώνας, χάλασε το ρυθμό των αγωνιζομένων, δυσκόλεψε το ούτως ή άλλως επίπονο έργο των κριτών, ενώ οδήγησε και στην αποχώρηση πολλών από τους σχεδόν 15.000 θεατές, οι οποίοι για πολλοστή φορά τίμησαν με την παρουσία τους τον κορυφαίο αγώνα του πρωταθλήματος.
  Δυστυχώς, η τελευταία από τις 10 (!) συνολικά εξόδους αγωνιστικών από το δρόμο, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Formula Saloon, που εκκινούσε στο τέλος του Α’ Σκέλους, βγήκε από το δρόμο στη στροφή Κ13, καταστρέφοντας ένα τμήμα της προστατευτικής μπαριέρας μήκους 6 μέτρων. Έτσι, ενώ το πρώτο σκέλος ολοκληρώθηκε, έστω και μετ’ εμποδίων, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο του Σ.Ο.Α.Α. και τη σύμφωνη γνώμη των Αγωνοδικών, αποφάσισαν την οριστική διακοπή του Β’ Σκέλους Ανάβασης για λόγους ασφαλείας, αφού δεν υπήρχε χρόνος και δυνατότητα ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά στο συγκεκριμένο σημείο και να είναι ασφαλής η διέλευση των αγωνιζομένων.
  Ως εκ τούτου η κατάταξη του πρώτου Σκέλους (η οποία επισυνάπτεται) θεωρείται η τελική του αγώνα, και με βάση αυτή πραγματοποιήθηκε η απονομή επάθλων στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Renault-Κωνσταντίνου, που ήταν ο κύριος χορηγός του αγώνα.
  Όσον αφορά στην απονομή βαθμών στους συμμετέχοντες που θα προσμετρήσουν στη βαθμολογία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2012, η διοργανώτρια λέσχη Α.Λ.Α. προτίθεται να εισηγηθεί στην ΕΘ.Ε.Α. την πλήρη απόδοσή τους, με βάση την κατάταξη του πρώτου σκέλους. Για τη σχετική απόφαση της ΕΘ.Ε.Α. θα ενημερώσουμε τους εκπροσώπους του Τύπου και τους αγωνιζόμενους το ταχύτερο δυνατό.

Γραφείο Τύπου Α.Λ.Α.











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου