Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

1η ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟ:: ΟΜΑΕ)


  Ολοκληρώθηκε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες η τελευταία Ανάβαση της χρονιάς. Ήταν ένας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους, αφού ήταν η πρώτη Ανάβαση στην Ελλάδα που περιελάμβανε επιβραδύνσεις (συναντάται σε πολλές εκδηλώσεις του είδους στην Ευρώπη). Δεν ήταν μόνο αυτή η μοναδική καινοτομία της. Τη διαφορά έκανε η διαδρομή, ..........όχι γιατί ήταν πολύ-πολύ γρήγορη, αλλά γιατί ήταν εντελώς καινούρια, ενώ παράλληλα είναι πολύ κοντά στην Αθήνα.
  Οι οδηγοί τίμησαν τον ΑΣΣΟΑΑ και έτσι ο αγώνας συγκέντρωσε τον ικανοποιητικό για την εποχή αριθμό των 70 συμμετοχών, πάρα το ο ότι κάποιοι πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος απουσίαζαν αδικαιολόγητα.
Ο αγώνας πρόσφερε συγκινήσεις και ανατροπές και πραγματικά είναι κρίμα που οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν σε περισσότερους θεατές να δουν κάτι διαφορετικό. Στα θετικά της διοργάνωσης η πολύ καλή ροή των αυτοκινήτων και ταυτόχρονα η συμμόρφωση των οδηγών με τις οδηγίες των στελεχών της οργάνωσης, γεγονότα που επέτρεψαν να μην τραβήξει σε μάκρος το πρόγραμμα και να κάνει την όποια ταλαιπωρία των ανθρώπων και των μηχανών που βρέθηκαν στα Δερβενοχώρια ανεκτή, δεδομένων των καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Φυσικά δεν ήταν όλα τέλεια, όπως άλλωστε τίποτα στη ζωή. Υπήρχε όμως και υπάρχει, καλή θέληση από όλους ώστε τα πράγματα να γίνουν ακόμη καλύτερα την επόμενη φορά.
  Η έντονη βροχή όμως κατά κάποιο τρόπο διαμόρφωσε και τα αποτελέσματα. Είναι φυσικό όταν βρέχει, σε έναν αγώνα ταχύτητας όπως είναι μια ανάβαση, όπου οι αγωνιζόμενοι δεν βρίσκονται ταυτόχρονα όλοι μαζί στη διαδρομή, τα τερτίπια του καιρού να επηρεάζουν και τις προσπάθειές τους. Και αν στο πρώτο σκέλος του αγώνα τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ ίδια για άλλους, στο δεύτερο δεν συνέβη το ίδιο. Έτσι είναι αγώνες όμως, χρειάζονται και τύχη…
Ικανότητα και τύχη συνδυάζει και ο Κώστας Πατσουρέας (Mitsubishi Lanacer Evo9, FSTurbo) που έκανε το απόλυτο χρόνο της Ανάβασης, έχοντας πολύ κοντά του τον Παναγιώτη Καμπύλη με το Αudi A4 STW (FS), ένα αυτοκίνητο που όσο χάνει σε ιπποδύναμη το κερδίζει σε πρόσφυση, με την τρίτη απόλυτη επίδοση να ανήκει στον Γιώργο Κεχαγιά (Ford Escort WRC, Ε12).
  Σημειώστε πως η απονομή επάθλων στους νικητές του αγώνα της «μιας ανάσας», όπως λέμε τις Αναβάσεις, θα πραγματοποιηθεί στο «Φλοίσβος Park Café» στο Π. Φάληρο την προσεχή Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 19:30, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσας στο χώρο του αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου