Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

34ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΟΜΑΕ)


Με τον καιρό να παίζει περίεργα παιχνίδια στους συμμετέχοντες του αγώνα ολοκληρώθηκε το 34ο Ράλλυ Παλάδιο. Η ασθενής βροχή πριν την εκκίνηση, σε συνδυασμό με τις υγρασίες σε κάποια κομμάτια των ....
ειδικών διαδρομών, προκάλεσε πονοκέφαλο στα πληρώματα με αποτέλεσμα η επιλογή των ελαστικών να παίξει το ρόλο της στον αγώνα. Παράλληλα, η έξοδος των Γιαννακούλη-Πετρόπουλου στην πρώτη ε.δ. που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύτερο του συνοδηγού, έκανε το κλίμα βαρύ έτσι ώστε η οργανωτική επιτροπή να αποφασίσει να μην πραγματοποιήσει την καθιερωμένη απονομή, κίνηση που επικρότησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
  Στο αγωνιστικό σκέλος, στη φετινή εκδοχή του Ράλλυ Παλάδιο είδαμε πολύ καλές επιδόσεις από αρκετούς συνδυασμούς, με κύριο χαρακτηριστικό τον έντονο συναγωνισμό μέχρι την τελευταία ε.δ. στο Μελετάκι.
Οι Νικολόπουλος-Τσιάπας με το Mitsubishi Lancer EVO VI ήταν οι μεγάλοι νικητές του αγώνα και ίσως πιο εύκολα από ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι. Με τους μεγάλους τους αντιπάλους, Ευθυμίου-Μανωλόπουλο, εκτός αγώνα στη δεύτερη ε.δ. από μηχανική βλάβη, δεν είχαν πρόβλημα να κερδίσουν για 2η συνεχόμενη χρονιά επικρατώντας στις 3 από τις 5 ε.δ. του αγώνα. Εδώ να σημειώσουμε ότι το δεύτερο πέρασμα από τον Αγιο Ιωάννη ακυρώθηκε μετά την έξοδο των Γιαννακούλη-Πετρόπουλου.
Στο βάθρο τους ακολούθησαν οι Αναδιώτης-Μακρινός με το Renault Clio Sport που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους, κερδίζοντας μάλιστα και δύο ειδικές διαδρομές σε επίπεδο γενικής. Παράλληλα, πανηγύρισαν τη νίκη στην F2 αλλά και στην Α/7. Βέβαια, το έργο τους δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού έδωσαν μεγάλη μάχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τους Χαλδαίο-Σαμαρά με το Citroen C2 R2 επικρατώντας όμως στο τέλος. Το πλήρωμα του C2 εκτός από την τρίτη θέση της γενικής, κατέκτησε και τη νίκη στην άκρως ανταγωνιστική A/6.
  Οι Σπανός-Γκοτοβός με το Subaru Impreza N12 κατάφεραν να τερματίσουν στην 4η θέση της γενικής, όντας και πρώτοι στην κατηγορία Ν, επικρατώντας επί των Νιώρα-Κακαλή με ίδιο αυτοκίνητο, που γλίστραγαν πολύ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
  Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Λευκαδίτης-Άκρατος με το Peugeot 206 που κατάφεραν να τερματίσουν και 3οι στην F2.
  Στην Ν/2 και μετά από εντυπωσιακή επίδοση, επικράτησαν οι Ζακχαίος-Βαρουξή με το Citroen Saxo VTS.
Στην Ε ταχύτεροι αναδείχθηκαν οι Ντέκας-Χειλάκης με το Peugeot 205, επικρατώντας παράλληλα και στην ΕΕ/10. Οι Παναρίτης-Σέλλης με την BMW 320 επικράτησαν στην ΕΕ/11 και οι Λιλλής-Κοσκινάς με το Nissan Micra K12 στην Α/5.
Συνολικά από τα 67 πληρώματα που εκκίνησαν στον αγώνα τερμάτισαν τα 40, με δεδομένο το γεγονός ότι τα πληρώματα της κατηγορίας Ιστορικών παρέδωσαν καρνέ και εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους αμέσως μετά την έξοδο των άτυχων Γιαννακούλη-Πετρόπουλου.
 Ας δούμε τι δήλωσαν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του αγώνα μετά την ολοκλήρωση του.
Ξενοφών Νικολόπουλος: «Ο αγωνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος και αυτό φάνηκε από τις ατυχίες των συναθλητών μας. Είχαμε την ατυχία με τον Λουκά Γιαννακούλη και στεναχωρηθήκαμε, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αθλήματος, και απαιτεί μεγάλη προσοχή από εμάς τους οδηγούς.»
Βασίλης Αναδιώτης: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πήγαμε γρήγορα όπου μπορούσαμε και φυλάξαμε όπου έπρεπε να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο, χωρίς να ρισκάρουμε. Είναι ένα απρόσμενο και πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα. Απολαμβάνουμε τους καρπούς της προσπάθειας μας εδώ και ενάμιση χρόνο.»
Στέλιος Χαλδαίος: «Ο αγώνας ήταν ωραίος, αλλά θα τον προτιμούσαμε να είναι στεγνός, επειδή δεν έχουμε εμπειρία με το αυτοκίνητο, αλλά και στους αγώνες, αφού δεν συμμετέχουμε με πλήρη εμπλοκή. Το αυτοκίνητο ακόμα το μαθαίνουμε, κάναμε καλή επιλογή στα ελαστικά και τέλος όλα πήγαν καλά.»
Διονύσης Σπανός: «Είχαμε ένα θέμα με τα ελαστικά και γλιστράγαμε πολύ στις περισσότερες ειδικές. Είχε αρκετή υγρασία, σε κάποια σημεία περισσότερα σε κάποια άλλα λιγότερο. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες.»
Γρηγόρης Νιώρας: «Γλιστράγαμε πολύ, αφού είχαμε κανονικά ελαστικά χαραγμένα και οι δρόμοι ήταν βρεγμένοι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Κινδυνεύαμε σε κάποια σημεία να καταστρέψουμε το αυτοκίνητο. Απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι είμαστε από την έξοδο του τραυματισμό του συναθλητή μας. Αυτό είναι το σημαντικότερο και εύχομαι περαστικά».
Γιάννης Καλαϊτζιάν: «Δύσκολος ο αγώνας. Ξεχώρισαν τα πληρώματα που είχαν εμπειρία από αγώνες Ράλλυ. Έγινε δυστυχώς ένα ατύχημα με τον Λουκά Γιαννακούλη και ελπίζω να είναι καλά. Προβλήματα δεν είχαμε, όλα πήγαν καλά για εμάς.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου