Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΑΧΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ SUPER LAP και DRIFT



Με πολύ κόσμο, "ζαλισμένα¨ χρονόμετρα και πολύ καμένο λάστιχο
 έγινε ο 2ος Γύρος για το ΑΧΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ SUPER LAP και DRIFT
                            
            Η ΦΙΛ.Μ.Π.Α (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) την Κυριακή 21  Ιουλίου 2013 στην πίστα ΚΑΡΤΜΑΝΙΑ ( Βραχναίικα Πατρών) διοργάνωσε τον 2ο Αγώνα του ΑΧΑΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ SUPER LAP και DRIFT με τον κόσμο να μένει στις κερκίδες και να απολαμβάνει ένα μοναδικό θέαμα μέχρι το μεσάνυχτα.
            Ο αγώνας ξεκίνησε με 22 συμμετοχές για το θεσμό του SUPER LAP με τους οδηγούς να δείχνουν την δίψα τους από νωρίς το απόγευμα καθώς η πίστα δεν άδειασε ούτε ένα λεπτό από τα Ελεύθερα περάσματά τους, δοκιμάζοντας διάφορα set up για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα..
            Οδηγοί από όλοι την Ελλάδα ήρθαν και τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους τον θεσμό όπου ο κάθε ένα ξεχωριστά προσπάθησε για να ανέβει στο βάθρο όσο πιο ψιλά μπορούσε. Πολλές συμμετοχές από Πύργο από Καρπενήσι από Αγρίνιο αλλά και από Αθήνα έδωσαν στον αγώνα αέρα Πανελλήνιο.
            Στην κατηγορία Α νικητής ο Κυριαζής Γιώργος με το πανέμορφο Citroen AX ενώ στην κατηγορία Β ο Αθηναίος Μουτεσίδης Νίκος με το 106 Rallye του ήταν ο κυρίαρχος. Στην κατηγορία Γ ο Καρπενησιώτης Μπούρας Στάθης τα κατάφερε πολύ καλά για πρώτη φορά στην πίστα της Πάτρας. Στην Δ ο Γιώργος Κάρλος δείχνει πολύ μεγάλη βελτίωση κατεβάζοντας κατά πολύ τον προσωπικό του χρόνο.
            Στην κατηγορία Racing 1 ο Μουτεσίδης έκλεψε την πρώτη θέση από τον Φέγγο Στάθη  με το Civic του για μόλις 0.3 δευτερόλεπτα. Τρίτος ο νεότερος οδηγός της παρέας Κίμωνας Θέος. Στην κατηγορία Racing 2 το χρονόμετρο ζαλίστηκε από το external του Honda civic TYPER R του Γαλάνη Χρήστου και σταμάτησε στο απίστευτο 47,454 χρόνο απίστευτο για μπροστοκίνητο αυτοκίνητο. Στην Unlimited ο ίδιος οδηγός οδήγησε πολύ πιο προσεκτικά κάνοντας χρόνο ημέρας με 47,181 χωρίς να δίνει δυνατότητα στον Μμουτεσίδη για καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της δεύτερης  θέσης και στο Φέγγο για την τρίτη.

            Μετά το τέλος των χρονομετρημένων σειρά πήρε  το DRIFT κρατώντας του θεατές στην πίστα της ΚΑΡΤΜΑΝΙΑ μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα αφού οι μάχες στα διπλά περάσματα ήταν συναρπαστικές. Ο Σάκης Μπάκας έδωσε ρέστα οδηγικά, κάνοντας το καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα στα μονά αλλά στις διπλές μάχες έφτασε μέχρι τον μικρό τελικό χάνοντας από το μέλος της ART OF SPEED Νίκο Τσέλο που του πήρε την νίκη κατακτώντας την τρίτη θέση στο βάθρο. Στο μεγάλο τελικό η μάχη έκοψε την ανάσα. Η απόσταση των δύο αυτοκινήτων σε όλα τα περάσματα ελάχιστη και ο κόσμος στην κερκίδα όρθιος να αποθεώνει τους οδηγούς.  Μετά από μάχη ο Γάζος Νϊκος στέφθηκε νικητής με την κούκλα γαλάζια BMW του αφήνοντας δεύτερο τον νεοφώτιστο στο βάθρο Αλέξη Πετρόπουλο με Toyota Supra.   

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Οργανωτική Επιτροπή της ΦΙΛΜΠΑ για τους χορηγούς της Διοργάνωσης που ήταν τα SUPER MARKETS 3Α ΑΡΑΠΗΣ , τα ζαχαροπλαστεία CARAVEL και η FORD ΛΑΖΑΝΑΣ. Υποστηρικτές του Αγώνα το MOBILE CORNER, MOBILE STUFF, PETEFORMANCE, KARAGIANNIS EXHAUST, KIRIAZIS POWERTECHS και ΑΦΟΙ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΖΑΝΤΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλ. 6948 460332 & 2610 437133-2610 221527.


ΓΙΑ ΤΗΝ  ΦΙΛ.Μ.Π.Α


ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου